Marius Furduescu s-a născut pe 14 septembrie 1982 în Roman şi cântă la chitară de la vârsta de 13 ani. În ciuda obstacolelor şi dificultăţilor de a fi autodidact a reuşit să-şi păstreze permanent viu interesul faţă de chitară, fiind motivat să-şi perfecţioneze constant tehnica şi să-şi formeze o bază teoretică solidă.
În jurul vârstei de 15 ani, descoperă muzica « titanilor » precum Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Steve Vai şi Joe Satriani care îi trezesc interesul pentru improvizaţie, îndreptându-şi astfel atenţia din ce în ce mai mult spre dezvoltarea abilitaţilor tehnice şi improvizatorice pe chitară, dublate de un studiu riguros al teoriei muzicii.
Marius consideră că improvizaţia pe chitară se aseamănă foarte mult cu un discurs: “Atunci când vorbeşti, pentru ca mesajul tău să aibă un anumit impact asupra celui care îl recepţionează, trebuie să foloseşti acele cuvinte care împreună cu tonul vocii să implice emoţional şi să creeze o experienţă memorabilă. La fel şi în cazul chitarei sau oricărui alt instrument – dacă notele pe care le cânţi nu reuşesc să implice emoţional şi să creioneze o imagine în mintea celui care te ascultă, solo-ul tău nu va fi decât o înşiruire de note, nimic mai mult”.
Ca şi profesor de chitară, Marius este specializat pe chitară electrică şi chitară acustică şi este adeptul personalizării metodei de educare în funcţie de interesele muzicale şi scopurile fiecărui elev în parte. Lecţiile de chitară pe care le susţine au ca scop dezvoltarea unui repertoriu de piese la alegerea elevului, analizarea lor în punct de vedere tehnic şi teoretic, dezvoltarea abilitaţilor componistice şi educarea ritmului şi a auzului muzical.